Møt Noah og Emre

Vi tok en prat med våre to siste tilskudd i TECHPROS-familien for å høre mer om deres bakgrunn og hvordan de har hatt det i sin første uke hos oss! Begge skal jobbe som Fullstack utviklere. Emre er ansatt og Noah har et fulltids internship ved siden av studiet
No items found.
«Jeg var glad i PCer og tenkte at jeg kan jo bli en sånn IT-fyr som rigger opp utstyr»

- Emre

Begge to har en bachelor i IT og informasjonssystemer fra Universitetet i Sørøst-Norge, og jobber allerede med innovative produkter i TECHPROS


Etter kort tid i selskapet er guttene godt i gang med med introduksjon til prosjekter for våre kunder og de beskriver en travel uke med mye informasjon.

- Den har vært innholdsrik. Mye spennende informasjon. Første dagen var mest praktisk info og on-boarding. Så ble vi satt til å oppdatere CV for konsulenter. Deretter så vi nærmere på AWS. Onsdag fikk vi en intro av en kollega der han fortalte litt om prosjekter og tankene rundt det, sier Emre.

For en av våre kunder har de startet med å lage en egen QR-kode skanner som skal være en del av tjenesten, samtidig som de har satt seg inn i hvilken teknologi som brukes i prosjektet.

Noah nikker, og sier at det er fint å være i gang med programmering i prosjekter.


Reisen til å starte med programmering

Emre beskriver en morsom og annerledes inngang som skapte interessen for teknologi, der han var innom flere ulike retninger.

- Jeg var glad i PCer og tenkte at jeg kan jo bli en sånn IT-fyr som rigger opp utstyr. Da så jeg på hvilke studier som var tilgjengelig. IT og informasjonssystemer. Jeg startet på det studiet, og fant ut at det var noe helt annet. Det var mer koding og programmering. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å droppe ut av studiet, men jeg prøvde litt til. Så begynte det å bli litt gøy! Det begynte å klikke, sier Emre.

Noah forteller engasjert om en reise fra ungdomsskolen, videregående og studenttilværelsen.

- Jeg var innom litt programmering på ungdomsskolen der jeg hadde teknologifag. Lagde blant annet en nettbutikk. Så la jeg det fra meg til etter videregående og jeg skulle finne ut av hvilke studier jeg ønsket å starte på. Da kom jeg på at jeg husker programmering var gøy å jobbe med, så da kan jeg prøve et studie innen det. Jeg startet på studiet IT og informasjonssystemer og traff midt i blinken! Programmering var kjempemoro. Klare fordeler ved å utforske flere roller

Både Noah og Emre ser store fordeler ved å ha vært innom flere roller og flere deler av teknologi-stacken. De er enige om at man må prøve seg litt frem siden det er mye forskjellig man kan velge mellom. Studiene ga de muligheten til å utforske og lære om felt som blant annet backend, frontend, databaser og smidig arbeidsmetodikk.

- Jeg har en veldig bred utdanning. I stedet for å dykke ned i en ting og bli god på det, så er det mer morsomt og bedre å kunne litt av alt. Da kan man bidra på mye forskjellig, sier Noah.Alltid noe nytt å lære for å holde seg oppdatert

- Som utvikler så må man hele tiden være på ballen. Hele tiden lære nye ting som kommer. Det er noe som kan være tungt for mange som utvikler å måtte følge med på de nyeste endringene. Samtidig er det også veldig morsomt, men det er mange som synes det blir litt vel mye. Det gjør det både morsomt fordi man stadig lærer nye ting, men også krevende å holde seg oppdatert, beskriver Noah.

- Ja, du blir aldri helt ferdig utlært. Det som er gøy i TECHPROS er at dere har et insentiv til å lære oss nye ting så vi blir mer attraktiv for kundene. Allerede første uken har vi blitt satt på 3 teknologier som vi skal lære oss. React Native, Java og AWS, forteller Emre.


Ser frem til å sette seg inn i nye oppgaver

Våre to nyansatte gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer og fagfelt i ulike prosjekter for våre kunder.


- Ut i fra det jeg driver med nå så ønsker jeg i fremtiden å dykke ned i IT-sikkerhet. Det synes jeg er veldig spennende og blir bare mer og mer aktuelt sier Noah.

- For min del synes jeg at jeg har et ganske greit løp fremover. Det som kanskje er mest spennende er å lære seg AWS siden jeg kan lite om det fra før. Jeg har vært innom React og Java tidligere, men AWS er jo veldig etterspurt og viktig.

Utover det løpet vi har satt opp allerede er det ikke noe annet jeg kommer på som jeg kan tenke meg å lære. Men ting endrer seg hele tiden. Hvem vet? Etter dette er det kanskje noe nytt jeg skal lære meg, avslutter Emre.

24.2.23
TECHPROS